afbeelding besparen met zonnnepanelen

Besparen op de energierekening

Het installeren van zonnepanelen op uw dak zal ervoor zorgen dat u gaat besparen op uw energierekening. Uiteraard is dit één van de meest aantrekkelijke voordelen van zonnepanelen, omdat dit uw maandlasten omlaag zal brengen. Zonnepanelen gaan over het algemeen makkelijk 25 jaar mee. Stel dat u uw zonnepanelen na 10 jaar terugverdient heeft, wat heel goed mogelijk is, dan kunt u dus nog makkelijk 15 jaar winst maken op uw investering in de zonnepanelen.

Woningwaarde

De zonnepanelen zullen ervoor zorgen dat de waarde van uw woning stijgt. Duurzame woningen zijn namelijk aantrekkelijker voor eventuele kopers, zo zult u uw woning wellicht sneller verkocht krijgen. De kopers van uw woning kunnen dan zelf ook weer gaan profiteren van uw investering. Mochten de kopers uw woning alleen willen overnemen zonder de zonnepanelen, dan kunt u uw installatie gewoon meenemen naar uw volgende woning.

afbeelding zonnnepanelen en de woningwaarde
afbeelding zonnnepanelen en het milieu

Het milieu

De laatste decennia hebben we met z'n allen het milieu behoorlijk zwaar belast. Dit is dan ook de reden dat er een soort trend rondom duurzame energie aan het groeien is. Het is daarom ook logisch dat daarom ook steeds meer mensen eraan mee willen doen zodat zij hun steentje bij kunnen dragen aan het verduurzamen van onze leefomgeving.

Onderhoudsarm

Zonnepanelen zijn bijna geheel onderhoudsarm. Uiteraard is het verstandig om uw zonnepanelen één of twee keer per jaar schoon te maken, zodat uw installatie optimaal blijft presteren en u er daarom het maximale uithaalt. Maar verder behoeft uw installatie helemaal geen onderhoud. Dit is eigenlijk ook logisch omdat uw installatie geen bewegende delen bevat en daarom geen mechanische slijtage plaats kan vinden. Dit houdt dus uiteindelijk in dat u na uw investering in de installatie op zich, verder niks meer hoeft uit te geven aan uw zonnepanelen in de vorm van onderhoud.

afbeelding onderhoudsarme zonnnepanelen
afbeelding zonnnepanelen en de BTW

BTW

Het is zeer waarschijnlijk dat u al verschillende verhalen heeft gelezen of gehoord rondom de BTW van zonnepanelen en zonne-energie. Om de mogelijkheden in te zien rond de BTW, kunt u het beste de website van de belastingsdienst raadplegen. Ga dus naar: www.belastingdienst.nl , klik dan op menu. Daar komt u het kopje ''ondernemen'' tegen, als u daarop heeft geklikt kunt u klikken op BTW. Vervolgens moet u een stukje naar beneden scrollen en dan ziet u het kopje ''voor wie geldt de BTW?''. Dan kunt u vervolgens kiezen voor ''eigenaren zonnepanelen'' en hier kunt u alles lezen over dit onderwerp.