afbeelding zonnepanelen enphase

Systemen

De kans is groot dat u vragen heeft over de wijze waarop u uw zonnepanelen het beste kunt laten installeren. Hier zijn natuurlijk verschillende manieren voor, met verschillende voor- en nadelen.
De drie systemen die wij aanbieden worden hieronder voor u ontleed zodat u een zorgvuldige keuze kunt maken: 

Enphase

Enphase is momenteel nog een vrij onbekend systeem in Nederland, maar timmert hard aan de weg. Wij als bedrijf zullen Enphase altijd aanraden boven de andere systemen. Dit is niet omdat de andere systemen slecht zijn, maar omdat wij staan voor kwaliteit en duurzaamheid. Enphase is het beste voorbeeld van deze twee aspecten in één systeem.

Wat Enphase zelf te vertellen heeft:


Energie in ontwikkeling.
Bij Enphase denken wij groot. Wij zien het als onze missie om zonne-energie naar een hoger niveau te tillen, naar een situatie waarin wij hiermee kunnen voorzien in de totale energiebehoefte van onze planeet. Onze visie is een volledig door zonne-energie aangedreven planeet en bij het nastreven van deze visie houden we altijd aandacht voor de drie grondbeginselen waardoor wij ons vanaf het begin hebben laten leiden: innovatie, kwaliteit en verantwoordelijkheid.Innovatie
We verleggen voortdurend de grenzen van zonne-energie, al sinds onze oprichters een stringomvormer bekeken en dachten: dat kan beter. En die grenzen blijven we verleggen. Het is onze passie om nieuwe technologieën te ontwikkelen die energie intelligenter, beter gekoppeld en goedkoper maken dan ooit tevoren.
Kwaliteit
Bij alles wat we doen, staat kwaliteit centraal. Onze passie is producten te bouwen waar mensen op kunnen vertrouwen, tot jaren na aanschaf, en onder alle klimaatomstandigheden. Daarom staat bij elke stap van ons ontwerp- en productieproces kwaliteit voorop, en hanteren wij de strengste kwaliteitsnormen binnen de industrie.
Verantwoordelijkheid
Door dat alles heen loopt als rode draad steeds de verantwoordelijkheid die we voelen voor onze planeet en de gemeenschappen die erop leven. Wij denken dat we de grootste impact op onze planeet kunnen bereiken door onze missie te realiseren: zonne-energie naar het grote publiek brengen. Op een kleinere schaal doen we er ook alles aan om gemeenschappen vooruit te helpen en het milieu te beschermen.
 In een Enphase-systeem veroorzaakt het uitvallen van één onderdeel geen storing

Beeld u zonnepanelen in als lampjes aan een snoer met kerstlichtjes. Als bij conventionele systemen één paneel storing ondervindt, gaat het hele systeem uit. Of wanneer de opbrengst van één paneel vermindert (door afgevallen bladeren, een voorbijtrekkende wolk of een andere onvermijdbare factor), vermindert de algemene opbrengst van het hele systeem om overeen te komen met dat paneel dat het minst goed functioneert. Met micro-omvormers functioneert elk paneel onafhankelijk van de andere. Dus wat er ook gebeurt met een enkel paneel, de rest van uw systeem blijft helder schijnen.

enphase geschakelede zonnepanelen


Laat u niet verzwakken door kleine dingen


Micro-omvormers

Of het nu een blad is, vuil, of een bewolkte dag, blokkering komt nu eenmaal voor. De hele tijd door, voor elk systeem. Met micro-omvormers heeft dit alleen invloed op het afzonderlijke paneel, terwijl de rest op volle kracht blijven presteren. Uiteindelijk betekent dat meer zonne-energie en meer energiebesparing van dezelfde panelen.

Stringsystemen

Een systeem met stringomvormers kan slechts zo goed presteren als het laagst presterende paneel. Dus als schaduw of een hoop bladeren de prestatie van één paneel belemmeren, functioneren alle andere panelen met dezelfde verminderde capaciteit. Dat betekent dat elk klein obstakel een groot effect heeft op uw energieproductie. Bovendien scheelt het een stuk in uw potentiële geldbesparing.

Wanneer veiligheid voorop staat, is de keuze duidelijk


Gelijkstroom met lage spanning is nooit hoger dan 60 volt

Gelijkstroom wordt op het niveau van het paneel omgevormd naar wisselstroom, dus er stroomt nooit elektriciteit met hoge spanning door uw systeem. Met andere woorden, u hoeft zich geen zorgen te maken over gevaren die op uw eigen dak op de loer liggen.

Tot wel 1000 volt gelijkstroom op het dak

In een stringomvormersysteem is er een hoop elektriciteit met hoge spanning onderweg over uw dak. Dat brengt potentiële gevaren met zich mee, voor zowel u als de installateurs, met inbegrip van het optreden van vlambogen en brand.

Enphase is sneller te installeren

We hebben onze plug-and-playcomponenten zo gebouwd dat ze gemakkelijker en sneller te installeren zijn. Dat komt omdat we weten dat wanneer installateurs minder tijd op het dak door hoeven te brengen, ze meer tijd hebben om hun bedrijf op te bouwen.

Zorg dat voorrijkosten verleden tijd worden

Wat gebeurt er als er iets mis gaat? Als het een stringomvormersysteem is, zal de installateur een busje sturen om persoonlijk te onderzoeken wat het probleem is. Het verplaatsen, het probleem vinden en dan oplossen... Tegen de tijd dat alles klaar is, hebben ze kostbare manuren en euro's besteed. Met micro-omvormers kan de installateur door middel van slimme monitoring het probleem meteen vinden vanaf de plaats waar hij zich bevindt en het vaak op afstand oplossen. (Of als dat niet lukt, komt hij ter plekke met voorkennis over waar het probleem precies zit.)

Snel het probleem opgelost; tijd en geld bespaard