Solar Edge Power optimizer

solar edge power systemDe power optimizer van SolarEdge is een a DC/DC omvormer die door installateurs wordt aangesloten op elk paneel, of geïntegreerd wordt door paneelfabrikanten waarbij de power optimizer de junction box vervangt. De SolarEdge power optimizers verhogen de energie-output van PV-systemen doordat ze voortdurend het Maximum Power Point (MPP) van elk paneel afzonderlijk volgen. Bovendien bewaken de power optimizers de prestaties van elk paneel en communiceren ze de prestatiegegevens naar het SolarEdge monitoring platform voor verbeterd, kosteneffectief onderhoud op paneelniveau. Elke power optimizer is voorzien van de unieke SafeDC ™-functie die ontworpen is om automatisch de DC-spanning van de panelen te verlagen naar een veilige spanning wanneer de omvormer of de netspanning uitgeschakeld wordt (tenzij verbonden met een StorEdge omvormer in back-up mode).

Dankzij Maximum Power Point Tracking (MPPT) per paneel is flexibel installatie-ontwerp mogelijk met meerdere oriëntaties, hellingshoeken en paneelsoorten in dezelfde string. SolarEdge power optimizers in combinatie met SolarEdge omvormers behouden automatisch een vaste stringspanning hetgeen installateurs nog meer flexibiliteit biedt met langere strings en strings van verschillende lengtes teineinde optimale PV-systemen te ontwerpen. De SolarEdge power optimizers zijn compatibel met c-Si en dunnefilm panelen en kennen een garantie van 20 jaar.


SolarEdge's : StorEdge

Met het StorEdgeâ„¢ opslagsysteem van SolarEdge kunnen huiseigenaren het eigen verbruik maximaliseren en energie-onafhankelijk worden.
Het StorEdgeâ„¢-systeem is gebaseerd op de volgende producten:


De SolarEdge 1-fase omvormer
Naast de functie van DC-geoptimaliseerde PV-omvormer beheert de SolarEdge omvormer de energie van de thuisaccu en het PV-systeem. Bestaande 1-fase SolarEdge systemen kunnen geüpgraded worden met het StorEdge™-systeem. Om het StorEdge systeem toe te voegen aan een 3-fase SolarEdge omvormer, of aan een omvormer van een ander merk, kan de AC-gekoppelde StorEdge omvormer gebruikt worden.
De StorEdgeâ„¢ interface
  • Maakt het mogelijk de thuisaccu op een SolarEdge omvormer aan te sluiten.
  • Eenvoudige installatie en aansluiting van de thuisaccu en de SolarEdge energiemeter.
  • Laat zich parallel met de PV-strings aansluiten op de SolarEdge omvormer.
 De producten van het StorEdgeâ„¢ systeem met back-up voorziening

Naast het maximaliseren van het eigen verbruik voorziet StorEdge ook automatisch noodstroom aan vooraf ingestelde verbruikers in het geval van een netstoring. Het StorEdge systeem met back-up voorziening is gebaseerd op de volgende producten:


De StorEdge 1-fase back-up omvormer
De SolarEdge back-up omvormer bevat de hardware die nodig is om de belangrijke verbruikers in het geval van netstoring automatisch van noodstroom te voorzien en het eigen verbruik te maximaliseren. Naast de functie van DC-geoptimaliseerde PV-omvormer beheert hij de energie van thuisaccu, het PV-systeem en de noodstroom.
  • Een omvormer voor PV, opslag en noodstroom.
  • Maximaliseert het eigen verbruik dankzij vermogensbegrenzing en schakelkalenders t.b.v. lagere elektriciteitsrekeningen.
  • Ontworpen om hoge spanning en stroom tijdens installatie, onderhoud en brandbestrijding te voorkomen.
  • Ingebouwde monitoring van accustatus, PV-productie, resterende noodstroom en eigen verbruik.
De SolarEdge energiemeter
De SolarEdge energiemeter wordt gebruikt voor het aflezen van productie- en verbruikresultaten en is nodig voor beheer van het eigen verbruik. De energiemeter is niet vereist als StorEdge slechts als noodstroomvoorziening wordt gebruikt.
solar edge energiemeter